donderdag 3 maart 2011

Vrouw van Colin Firth in ecomode

Bij de uitreiking van de Oscars zijn doorgaans weinig groene jurken op de rode loper te zien. Livia Firth, vrouw van Oscarwinnaar Colin Firth, maakte bij de 83e Academy Awards een verpletterende indruk met een gerecyclede jurk en verantwoorde sieraden.

De jurk van Livia Firth werd gemaakt door de Britse ontwerper Gary Harvey en is samengesteld uit elf jurken uit het tijdperk van The King’s Speech. Alle elementen van de jurk, inclusief de ritssluiting en corsages, zijn vintage, onthulde Livia Firth op haar blog. Alleen de draad waarmee de restanten van de oude jurken aan elkaar zijn gemaakt, is nieuw.

De sieraden waarmee Livia Firth haar outfit perfectioneerde, zijn afkomstig van Annaloucah en gemaakt van eerlijk goud van Oro Verde. Ook de stenen en diamanten in de ring en ketting zijn fair trade geproduceerd.

Aangezien Livia Firth eigenaar is van de Londense fair fashion winkel Eco Age, is het misschien geen verrassing dat ze in verantwoorde mode op de rode loper verschijnt. Maar de prachtige outfit waarmee ze aan de arm van hubby Colin verscheen, mag best een duurzame inspiratiebron vormen voor andere celebs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten