maandag 14 maart 2011

Groene mode in Modekwartier Arnhem

Dat je met de moderoute door de Arnhemse wijk Klarendal een verrassende hoeveelheid must-haves kunt ontdekken, is geen nieuws. Maar dat een groot deel van de jonge merken in het modekwartier niet vies is van duurzaamheid, wist ik niet. Gelukkig namen Wilma Mulder en Jeannette Ooink van Awearness Fair Fashion onlangs Adriana Landegent, Claudia Hulshof en mij op sleeptouw door de wijk om er de groenste ontwerpers te ontmoeten.

Fair trade t-shirts van biokatoen die met de hand van een trendy print worden voorzien (Okimono), limited edition jurken van biologisch katoen en hennep (Chris Meijers Collectie) en unieke upcycled fashion items (Hiernamaals) liggen in Arnhem voor het oprapen. En dan zijn er ook nog slow fashion met een high fashion uitstraling (Van Markoviec), customized badpakken die zeker tien jaar meegaan (Margalé B.) en handgevilte, naadloze jurken (Blithe). In de folder 'Fair fashion made in Arnhem' vind je achtergrondinformatie bij dit soort initiatieven.

Met de routekaart van Awearness Fair Fashion kan je trouwens ook in het centrum van Arnhem duurzame collecties ontdekken. De vijftien winkels op die plattegrond tonen wel aan dat Arnhem niet alleen in de lift zit als modestad van Nederland, maar ook als walhalla voor groene fashionista’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten