dinsdag 22 maart 2011

Ga voor groen met betaalbare basics

Soms is het helemaal niet nodig om een product aan te prijzen als eerlijk, milieuvriendelijk of anderszins verantwoord. Basisstukken van goede kwaliteit met een tijdloze pasvorm zijn namelijk ook best duurzaam te noemen. En als zo’n t-shirt dan ook nog fair trade geproduceerd blijkt van bamboe of biologisch katoen, kunnen groene fashionista’s helemaal los.

Gelukkig zijn er steeds meer winkels waar je voor dit soort betaalbare must-haves terecht kunt. Het Arnhemse t-shirtlabel Okimono verkoopt biokatoenen, fair trade shirts die met de hand bedrukt zijn - en dan niet met zomaar een plaatje, maar met een hip design dat in een gelimiteerde oplage beschikbaar is.

Ook de Utrechtse Katoenfabriek werkt met limited editions: fair trade textiel dat milieuvriendelijk wordt bedrukt met bijzondere dessins. En wie zelf aan de slag wil, kan een Do It Yourself Tshirt Kit kopen waarmee je thuis een shirt bedrukt met een zelfverzonnen ontwerp.
Bij webwinkel Uncle Bill Shop kunnen heren, dames en kinderen blikvangers vinden met prints die met een knipoog verwijzen naar Amerikaanse nostalgie. De tekst 'Uncle Bill und Gretel Love Story' prijkt op een van de shirts uit de damescollectie voor voorjaar 2011. En de t-shirts voor boys zijn minstens zo stoer als die voor volwassenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten