maandag 21 maart 2011

Swopaholics worden nieuwe shopaholics

Net als fair fashion hoeven kledingruilfeesten allang niet meer te vechten tegen een stoffig imago. Op hippe locaties zoals Pakhuis de Zwijger verzamelen zich drommen recessionista’s om hun garderobe – gratis en groen – van nieuwe fashion items te voorzien. Ook op internet is de modieuze ruilhandel steeds populairder.

Swapping lijkt misschien een typisch grootstedelijk fenomeen. Een nieuw initiatief in Boskoop bewijst het tegendeel. Onder de veelzeggende naam Swopaholic worden daar trendy kledingruilfeesten georganiseerd.

‘Swopaholic onderscheidt zich van de rest doordat ze lokale swopparty's organiseert in een dorp en niet in de stad. Op dit moment is dit in Boskoop (in het groene hart) en de locatie die wij daar gebruiken is het Floragebouw Boskoop’, vertelt Carmen van der Werf, een van de initiatiefnemers van Swopaholic. De studente vrijetijdsmanagement richtte het bedrijf op met vriendin Brigitte Korthals, die werkzaam is bij een communicatiebedrijf.

Bijzonder aan Swopaholic is ook dat er verschillende soorten feesten zijn, bijvoorbeeld voor de volwassen garderobe voor vrouwen vanaf 35 jaar, voor jonge meiden en voor kinderkleding. ‘Onze visie is om ook thuisparty's te gaan organiseren met daar aan toegevoegd een stukje catering, zoals bijvoorbeeld een high tea’, vertelt Carmen van der Werf.

Het idee van een ruilfeest van Swopaholic is heel simpel. Feestgangers halen thuis goed de bezem door de kledingkast: in principe komen alle kledingstukken, tassen, schoenen en accessoires die praktisch nooit worden gedragen in aanmerking voor ruil. Na aanmelding voor een Swopaholic Party kan je op een avond aan het grasduinen slaan in andermans garderobe. En tegelijkertijd geef je je eigen afdankertjes en miskopen een tweede leven. Je zou er bijna ruilverslaafde van worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten