dinsdag 15 maart 2011

Kleding van Nelson Mandela te koop

De Nelson Mandela Foundation heeft de lancering van een kledinglijn aangekondigd. De collectie komt in de winkels onder de merknaam 46664, het gevangenisnummer van de voormalige president van Zuid-Afrika.

De kleding van 46664 wordt gemaakt door Seardel, de grootste textielfabrikant van Zuid-Afrika. Voor mannen zijn er gekleurde polo’s, overhemden met prints, jeans en chino’s. De kleding voor vrouwen is geïnspireerd op traditionele Afrikaanse kledij. Alle artikelen zijn te herkennen aan een logo met het nummer ‘46664’ of een handpalm.

In augustus 2011 zal de kleding van 46664 in de verkoop komen. Tegelijkerijd wordt er een exclusieve winkel geopend in Johannesburg. Ook komt er een webwinkel en zal retailer Stuttafords de kleding aanbieden. De opening van internationale winkels staat gepland voor 2012.

Volgens het persbericht streeft 46664 ernaar een plek te verwerven naast 'the world’s most high-profile wardrobe building brands'. Toch is het label niet een zuiver commercieel project: de opbrengsten komen ten goede aan de Nelson Mandela Foundation.

De stichting 46664 is in 2002 opgericht om bewustzijn over en preventie van Hiv en AIDS in Afrika te vergroten. De Nelson Mandela Foundation verkoopt al sinds enkele jaren een armband, de Official 46664 Bangle. Met de lancering van een internationaal kledinglabel heeft 46664 een primeur in Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten