dinsdag 11 januari 2011

Iedere dag een nieuwe duurzame jurk

Ze struint in de weekends kledingmarkten af, zit urenlang achter de naaimachine en fotografeert dagelijks haar outfit. De Amerikaanse blogger Marisa Lynch draagt iedere dag een andere jurk – en toch geeft ze maar 365 dollar per jaar aan nieuwe kleding uit. Op Newdressaday.com laat ze zien hoe ze dat doet: door tweedehandsjes te vermaken tot nieuwe must-haves.

In november 2009, op haar dertigste verjaardag, startte Marisa Lynch met een experiment om een jaar lang elke dag een nieuwe jurk te maken. Aangezien ze werkeloos was en smachtte naar wat creatieve energie, stelde ze zichzelf tot doel om dat met een beperkt budget te doen.

Anno 2011 vermaakt Marisa Lynch ook donaties van fans van haar blog, geeft ze adviezen over DIY en kopieert ze creaties van de rode loper. Zelfs accessoires, kinderkleding en interieurartikelen komen aan bod.

Om iedere dag een nieuwe jurk in handen te krijgen, spendeert Marisa Lynch 25 minuten tot een paar uur per dag aan het ontwerpen en naaien van haar kleding. Op haar blog laat ze ook zien hoe ze dat doet, zodat we er allemaal wat van kunnen leren. Zo krijg je ook met afdankertjes en een minimuminkomen een inspirerend nieuw modejaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten