woensdag 7 september 2011

True fashion met Meet your scarf

True Fashion, zo noemen Elsien Gringhuis en Charlie + Mary de filosofie achter hun nieuwe sjaal. Meet your scarf, zoals de fair trade sjaal van biokatoen wordt genoemd, is een voorbeeld van mode die goed is voor iedereen: voor de ontwerper, de katoenboer, de kledingarbeider én de modeliefhebber.

Meet your scarf is een lekker lange sjaal die aan twee kanten draagbaar is. Voor dertig euro heb je het groen-blauwe accessoire al in huis. Naast Charlie + Mary hebben ook winkels in Rotterdam (SHPPR), Arnhem (Coming Soon), Utrecht (Puha), en zelfs Londen de sjaal in de schappen liggen.

Meet your scarf is niet zomaar een verantwoord modeitem, maar ook een poging van Max Havelaar, de Fair Wear Foundation en de Schone Kleren Campagne om de ethical fashion movement in Nederland een boost geven. Doel is om het grote publiek bewust te maken van het verhaal achter de mode. De website van Meet your scarf biedt een kijkje in de wereld achter het product met making-off video’s van de productie in India, informatie over de producenten en achtergrondgegevens over het gebruikte materiaal, katoenproductie en verwerkingsmethoden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten