woensdag 1 september 2010

Vergeet de leren portefeuille

Een leren portemonnee is zo eighties & nineties! Anno 2010 kan niemand meer om de ecologisch verantwoorde portefeuille heen. Deze is goed voor het milieu en handig in gebruik, bewijzen labels zoals Freitag en Dynomighty.

Voor veganisten zijn er volop portemonnees van katoen met metalen beugelsluiting of polyester van gespecialiseerde labels zoals Element en Ecolution. (Deze zijn in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Vega-life.nl). Zelf maak ik dagelijks in winkels en bij pinautomaten reclame voor Sativa, want die merknaam staat prominent op mijn grijze portemonnee van hennep.

Naast portefeuilles van natuurlijke materialen zijn er steeds meer gerecyclede producten. Freitag (dat vrachtwagenzeilen hergebruikt) en E&KO (dat afgekeurde brandweerslangen omtovert tot tassen en accessoires met een chique uitstraling) zijn daar de bekendste proponenten van.

Ook Dynomighty is zo’n creatief bedrijf. Dit jonge Amerikaanse merk ontwierp een portemonnee van het plastic waarmee ook koeriersenveloppen zijn gemaakt. Tyvek is namelijk dun, waterafstotend, scheurbestendig, vederlicht en supersterk. Dynomighty maakt er daarom niet alleen portefeuilles maar ook tassen en kofferlabels van.

De Mighty Wallet van Dynomighty is gemaakt uit 25% gerecycled materiaal en is zelf 100% recyclebaar. Vanwege het slimme design kunnen er ogenschijnlijk oneindig veel pasjes, papiertjes en munten in. Ook in andere opzichten is het onverwoestbare accessoire duurzaam, want de prints zijn gemaakt met milieuvriendelijke verf en de verpakking is volledig recyclebaar.

Het extra goede nieuws is dat de meeste verantwoorde portemonnees opvallend betaalbaar zijn: voor vijftien euro heb je al een hip exemplaar bij bijvoorbeeld Ecotrendy.nl. Er is dus geen enkele reden om met die afgezaagde leren portefeuilles te blijven rondlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten