dinsdag 14 september 2010

Wanneer ontdekt Lady Gaga veganistische mode?

Lady Gaga mag dan een stijlicoon en trensetter zijn, de meat dress waarmee ze op het podium verscheen tijdens de 2010 MTV Video Music Awards is moeilijk smaakvol te noemen. De jurk en bijbehorende tas en laarzen waren voorzien van lappen rauw vlees. Not tasty.

Het is onduidelijk hoe een jurk met stukken vlees zich verhoudt tot het nieuwe album van Lady Gaga, dat Born this way gaat heten. De meest prangende kwestie is natuurlijk waarom een ster die bekend staat om haar vooruitstrevende stijlkeuzen het nodig vindt om zichzelf met lappen vlees te behangen. Is het een aanklacht tegen het gebruik van dierlijke materialen in de mode-industrie? Een ironische referentie aan de antibont lobby? Of simpelweg een poging om iets gedurfds en opzienbarends aan te trekken?

Het zou natuurlijk pas echt gedurfd en vooruitstrevend zijn als celebs zoals Lady Gaga zich in duurzame, diervriendelijke kleding zouden gaan vertonen. Met een tas van gerecyclede brandweerslangen, een stola van fake fur, booties van nepsuède (met dank aan Beyond Skin) en een minijurk van tencel is zo’n veganistische outfit zó gekozen. Zijde, wol, leer, bont – waarom zouden we? Ik houd de outfits van Lady Gaga in de gaten…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten