donderdag 21 oktober 2010

Franse prijs voor Studio Jux

Puur, comfortabel en geschikt voor de markt. Zo noemt het Franse postorderbedrijf La Redoute de collecties van Studio Jux. Het Nederlandse eco fashion label viel in de prijzen tijdens de recente Ethical Fashion Show van La Redoute. Dat betekent voor Carlien Helmink en Jitske Lundgren (de vrouwen achter Studio Jux) niet alleen een stukje internationale erkenning, maar ook de mogelijkheid om een collectie voor de catalogus van La Redoute te ontwerpen.

La Redoute bedient 13 miljoen klanten in 21 landen wereldwijd, waaronder Engeland, Zweden en Italiƫ. Het Franse bedrijf geeft dit jaar voor de zesde keer een aanmoedigingsprijs aan een duurzaam kledingmerk. De collectie die Studio Jux mag ontwerpen, zal in het najaar van 2011 in de catalogus verschijnen.

Studio Jux, dat sinds 2006 aan de weg timmert, mag gerust een schoolvoorbeeld van eco fashion genoemd worden. De productie vindt plaats in Kathmandu: Jitske woont er om ervoor te zorgen dat de fabriek behoorlijk met werknemers en het milieu omgaat. Een groot deel van de kleding en accessoires is van verantwoorde materialen gemaakt, zoals biokatoen, hennep of gerecycled leer. En met zijden jurkjes, grijze leggings en schattige korte rokjes is het fashion gehalte van de collecties van Studio Jux hoog.

Ik vermoed dat de uitdaging voor Studio Jux zal zijn om La Redoute te voorzien van een flinke collectie eerlijk gemaakte kleding. Want zoals een documentaire over Studio Jux vorig jaar al liet zien, is het niet eenvoudig om schone kleren in grote oplagen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten