vrijdag 29 oktober 2010

Herenbroeken voederen kinderen

Wat hebben designer pants en schoolmaaltijden met elkaar gemeen? Met de aankoop van een Feed 2 pantalon van Bonobos steun je Feed Projects, een organisatie die het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties steunt. Kort gezegd help je door het dragen van de Feed 2 broek, die gemaakt is van 100 procent katoen, twee kinderen in een ontwikkelingsland een jaar lang aan een dagelijkse schoolmaaltijd.

Feed Projects werd in 2006 opgericht door onder andere het voormalige model Lauren Bush. Via de website worden tassen van 100 procent biologisch katoen verkocht, waarvan een deel wordt gedoneerd aan het VN-wereldvoedselprogramma. Feed Projects is geen vreemde in de commerciƫle modewereld: de organisatie werkte eerder samen met Gap.

Bonobos is een Amerikaans merk dat zijn limited edition kledingcollecties laat maken in New York. De samenwerking met Feed Projects heeft geleid tot een klassieke herenpantalon met een luxe uitstraling. De verkoopprijs is 150 dollar. Helaas zijn de broeken alleen in winkels in de Verenigde Staten te koop. Lucky guys!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten