donderdag 7 oktober 2010

Opnieuw groene collectie bij McGregor

In december organiseert groene glossy Green.2 voor het eerst een duurzaam evenement. Onder de noemer Green Today kunnen bedrijven en consumenten drie dagen lang in de RAI genieten van de groenste nieuwtjes.

Het is vast geen toeval dat de nieuwe kledinglijn van Green.2 ook in de winterse feestmaand in de winkels hangt. Het is de vierde keer dat er een 'Green.2 by McGregor' collectie wordt gelanceerd, die items bevat voor heren en dames.

De wintercollectie voor 2010 en 2011 maakt als een van de weinige in Nederland gebruik van ecologische wol, meldde Green.2 eerder dit jaar trots. Bij ecologische wol is het gras waarop schapen grazen vrij van pesticiden en krijgen de dieren biologisch voedsel.

Dat wol een belangrijke rol speelt in de 'Green.2 by McGregor' collectie, wil niet zeggen dat de kleding stoffig oogt. Op ieder item is een inspirerende spreuk van klimaatgoeroe Al Gore verwerkt. De stijl laat zich samenvatten als preppy en is volgens de makers geïnspireerd op de sfeer van de universiteit van Oxford, waar de Al Gores van de toekomst studeren. Aangezien de reguliere wintercollecties van McGregor ook nogal eens een stijltje van college hebben, valt de groene lijn gelukkig helemaal niet uit de toon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten