dinsdag 19 oktober 2010

Marks & Spencer promoot recycling

Het Britse warenhuis Marks & Spencer gaat gerecyclede materialen gebruiken én klanten aanmoedigen om hun kledingaankopen te recyclen. Hoe? Op een ogenschijnlijk eenvoudige manier, namelijk door kleding in de winkels te voorzien van labels van gerecycled polyester. Op die labels zijn niet alleen wasvoorschriften aangebracht, maar ook de oproep om afdankertjes in te leveren bij kringloopbedrijf Oxfam.

Marks & Spencer heeft tot nu toe twee miljoen kledingstukken per jaar weten te verzamelen bij Oxfam, die zich inzet voor hergebruik. Het streven is om in 2015 niet minder dan twintig miljoen tweedehandsjes in te zamelen. Om consumenten te verleiden hun afdankertjes niet bij het grofvuil te dumpen maar naar de kringloopwinkel te brengen, krijgen klanten van Marks & Spencer een kortingsbon voor het warenhuis als ze bij Oxfam doneren.

De nieuwe kledinglabels verschijnen in 2011 in de winkels van Marks & Spencer. Ik ben benieuwd wat de effecten zullen zijn. En de prangende vraag is natuurlijk: welke Nederlandse kledingketen volgt het goede voorbeeld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten