woensdag 18 mei 2011

Britse vrouwen hebben te veel schoenen

Nieuw onderzoek van The Co-operative Insurance heeft aangetoond dat de gemiddelde Britse vrouw twintig paar schoenen bezit. Maar daarvan wordt meer dan de helft, elf paar, nooit gedragen. Hetzelfde onderzoek laat zien dat de gemiddelde vrouw drie jaar met een paar schoenen doet – ongeacht of die afgedragen zijn of niet.

Het onderzoek was bedoeld om te waarde van eigendommen van Britse huishoudens in te schatten. The Co-operative Insurance is natuurlijk benieuwd of er in de garderobe van vrouwen waardevolle eigendommen staan die een speciale verzekering vereisen. Wat dat betreft levert de studie ook verbluffende inzichten op: 10 procent van de 3000 bevraagde vrouwen geeft jaarlijks 600 pond uit aan schoenen.

Hoe komen we aan al die schoenen, die we vervolgens nooit aan de voeten hebben? Meer dan de helft van de vrouwen (52 procent) koopt schoenen vanwege de aanschaf van een nieuwe outfit. Ook retail therapy leidt tot koopwoede: 37 procent van de vrouwen troost zichzelf met de aankoop van een nieuw paar schoenen.

Kortom, we kopen meer schoenen dan we nodig hebben of ooit zullen dragen. Wat dat betreft schuilt er een Imelda Marcos in velen van ons. En dat is voor een duurzame wereld bepaald geen compliment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten