vrijdag 27 mei 2011

Tweede editie The Green Fashion Competition start juli 2011

Na het succes van The Green Fashion Competition in 2010, maken ontwerpers ook dit jaar kans op prijzen voor een duurzaam modeconcept. The Green Fashion Competition, die in het leven is geroepen door het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij, schenkt geldprijzen van 25.000 en 15.000 euro aan ondernemers die de modeindustrie helpen vergroenen. In de eerste editie van de wedstrijd, waarvan de finale plaatsvond tijdens de Amsterdam International Fashion Week (AIFW), gingen Elsien Gringhuis en OAT Shoes met de prijzen naar huis.

The Green Fashion Competition startte in juli 2010 met een presentatie van Kentroy Yearwood tijdens de AIFW. Niet minder dan 180 ontwerpers uit binnen- en buitenland namen deel aan de eerste ronde van de wedstrijd. Uiteindelijk werden acht ontwerpers geselecteerd om een bedrijfsplan én twee outfits te maken. Na een catwalkshow op de AIFW in januari 2011 werden de twee winnaars, die niet alleen een geldprijs maar ook persoonlijke coaching bij de doorontwikkeling van hun merk krijgen, bekend gemaakt.

Dat The Green Fashion Competition duurzame mode kan stimuleren, blijkt wel uit het success van OAT Shoes. Het piepjonge merk, dat volledig composteerbare schoenen produceert, is nu al verkrijgbaar bij onder andere Nukuhiva en De Bijenkorf. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de groene creaties die worden ingezonden voor The Green Fashion Competition 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten