vrijdag 13 mei 2011

Weg met de afvalberg in Utrecht

Op 20 mei landt We Beat the Mountain in het centrum van Utrecht. Het wereldwijde initiatief tegen de afvalberg brengt workshops, een markt, exposities, concerten en een modeshow. Ook wordt een poging gedaan het Guinness World Record te vestigen met een kunstwerk van afval.

Op het Domplein kan je ’s middags op een markt rondneuzen en inspiratie opdoen voor creatief hergebruik. Op modegebied zijn onder andere Little Green Dress (kledingruil), Izzy (verantwoorde kinderkleding), Chatoui (accessoires van hergebruikt textiel) en Label30 (gerecyclede tassen) te zien.

’s Avonds showen modellen collecties van Floor Elisabeth en Dutch Spirit. Floor Elisabeth maakte speciaal voor deze dag een collectie jurken ontworpen gemaakt van oude sjaals, gordijnen en kringloopkleding. Het Nederlandse duurzame merk Dutch Spirit showt een lijn volledig recyclebare kleding.

De helft van het afval dat de mens weggooit, kan gebruikt worden om nieuwe producten van te maken. Het doel van een evenement van We Beat the Mountain is om consumenten, ondernemers en de overheid bewust maken van de waarde van afval. Na Utrecht volgen evenementen in Nijmegen, Groningen, Amsterdam, Kaapstad, Helsinki en Madrid.
Wie liever iets nieuws koopt dan een evenement bezoekt, kan in de webshop van We Beat the Mountain terecht voor t-shirts, tassen en sleeves van gerecyclede materialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten