dinsdag 10 mei 2011

Timberland marktleider in emissiereductie

Het Amerikaanse schoenenbedrijf Timberland is naar eigen zeggen koploper in de mode-industrie als het gaat om het reduceren van CO2-uitstoot. In 2010 heeft het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen met 38 procent verminderd.

Vijf jaar geleden presenteerde Timberland, dat bekend staat om zijn outdoor schoenen, een meerjarenplan dat beoogde de uitstoot van milieuonvriendelijke gassen met 50 procent te verminderen. Dat doel is dus nog niet behaald: naar verwachting duurt het nog tot 2015 tot het streven is gerealiseerd.

In 2009 opende Timberland een groene winkel in Amsterdam: een verkooppunt waarvan de inrichting is gemaakt van hergebruikt hout en ander duurzaam materiaal. Inmiddels is bijna 90 procent van de gehele winkelinrichting recyclebaar.

De komende jaren wil Timberland onder andere LED-verlichting aanpassen, reizen van medewerkers verminderen en meer energie gebruiken uit duurzame bronnen. In 2010 was ongeveer een derde van het energieverbruik afkomstig van groene bronnen.Klanten kunnen trouwens hun steentje bijdragen aan de vergroening van Timberland door producten uit de Earthkeepers collectie te kopen. Deze schoenen zijn gemaakt van biologische, gerecyclede en snel recyclebare materialen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten