maandag 9 mei 2011

Skechers aapt Toms Shoes na

Het Amerikaanse Skechers introduceert dit voorjaar een nieuwe lijn met goededoelenschoenen, Bobs. Voor elk verkocht paar Bobs doneert Skechers twee paar kinderschoenen via liefdadigheidsorganisatie Soles4Souls. Naar verwachting kunnen er dit jaar nog een miljoen schoenen aan kinderen in ontwikkelingslanden worden uitgedeeld. Soles4Souls is al actief in 125 landen.

De Bobs-collectie voor voorjaar 2011 bestaat uit twintig modellen die allemaal de traditionele platte espadrille als uitgangspunt hebben. Ook zijn er schoenen met sleehakken. In de herfst volgt een lijn met onder andere veterschoenen, laarzen en bootschoenen.

Hoe sympathiek het initiatief van Skechers ook klinkt, het lijkt verdacht veel op een kopie van het Amerikaanse Toms Shoes. Ook dit bedrijf functioneert volgens het principe ‘one for one’ en had in september 2010 al een miljoen schoenen aan kinderen in ontwikkelingslanden gedoneerd. Bovendien lijkt de espadrille van Skechers sprekend op de klassieke instapper waarmee Toms Shoes bekend is geworden.

In het najaar van 2010 maakte Amerikaanse kranten al melding van de gelijkenis tussen Skechers en Toms Shoes. Tot nu toe zijn juridische acties achterwege gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten