dinsdag 17 mei 2011

Veganisme wordt makkelijker met nieuwe etiketten

Modebewuste veganisten krijgen het een beetje makkelijker. Als gevolg van aangepaste EU-wetgeving over etikettering moet op kleding waar dierlijke producten in zijn verwerkt voortaan een duidelijk etiket worden geplaatst. Kleding met bont, leer of veren wordt voorzien van een label met de mededeling dat het product ‘niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong’ bevat.

De nieuwe regels, die door de Europese lidstaten nog op nationaal niveau moeten worden ingevoerd, zijn positief ontvangen door dierenbeschermingsorganisaties zoals de Humane Society International en Bont voor Dieren. De nieuwe etikettering maakt het bijvoorbeeld makkelijker voor consumenten om nepbont van echt bont te onderscheiden. Bij goedkope kleding wordt nog wel eens ten onrechte gedacht dat de bont namaak is.

De mitsen en maren: voor de nieuwe etiketteringsvereisten geldt een overgangsperiode van 2,5 jaar zodat de industirie de tijd krijgt om zich aan te passen. En zelfstandige kleermakers en op maat gemaakte textielproducten zijn vrijgesteld van de regels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten