donderdag 19 mei 2011

Top tien ecomode: groen, groener, groenst

De Nederlandse modewebsite Fashionchick publiceerde onlangs een opmerkelijk lijstje met verantwoorde modemerken. Zelfs al geef je niets om milieuvriendelijke of fair trade kleding, de top tien is voor elke fashionista de moeite waard, aldus de website.

In de top tien van Fashionchick komen bekende merken voor zoals Bijenkorfs Pure, Camilla Norrback en People Tree. De toppers komen uit binnen- en buitenland: Expresso (Nederland) staat zij aan zij met Misericordia (Peru) en Nancy Dee (Engeland).

Verrassend zijn de namen Ted Baker en Levi’s. Hoewel Ted Baker in Nederland niet bekend staat als koploper in duurzame mode, gebruikt het Londense bedrijf wel biologische en fair trade materialen. Levi’s dankt de positie in de top tien aan recente initiatieven om groene energie te gebruiken, water te besparen en deel te nemen aan het Better Cotton Initiative.

Het groene gehalte van de merken op de top tien loopt dan ook nogal uiteen. Zo zijn Pure, Komodo en People Tree het over het algemeen strenger in de leer dan bijvoorbeeld Levi’s en Expresso. Maar het fashion gehalte van Fashionchicks top tien staat in ieder geval niet ter discussie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten