donderdag 5 mei 2011

Milieuvriendelijke zonnebrillen

Nu de klimaatverandering leidt tot bovengemiddelde zomertemperaturen en overdadige zonneschijn, is het de hoogste tijd voor een milieuvriendelijke zonnebril. Het goede nieuws: er zijn steeds meer groene brillen die de ogen beschermen tegen ongenadige zonnestralen. Website Ecouterre zette onlangs de beste exemplaren op een rij.

Met materialen zoals bamboe, gerecycled plastic en duurzaam geproduceerd walnoothout wordt de negatieve milieuimpact van een zonnebril natuurlijk verminderd. Zelfs hippe merken zoals Juicy Couture tonen zich van de groenste kant met brillen van herbruikbaar, plantaardig plastic.

Het is bovendien mogelijk de wereld te verbeteren door een zonnebril te kopen. Het Amerikaanse brillenmerk Warby Parker geeft voor iedere verkochte bril een exemplaar aan slechtzienden in ontwikkelingslanden. Wereldwijd worden een miljard mensen in hun ontwikkeling en werk beperkt doordat ze niet goed kunnen zien. Warby Parker gaf al 30.000 brillen weg aan mensen in meer dan dertig landen. Dit jaar lanceerde het bedrijf een zonnebril die het werk steunt van Invisible Children, een goededoelenorganisatie die zich inzet voor kindsoldaten in Oost-Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten