zaterdag 28 mei 2011

Inspiratie voor lessen over Cradle to Cradle

De gratis publicatie Inspired by Cradle to Cradle; Cradle to Cradle practise in education is in mei 2011 verstuurd naar alle onderwijsinstellingen in Nederland. Het boek richt zich op docenten en beleidsmakers in het onderwijs, die worden aangemoedigd de duurzaamheidsbenadering in onderwijsprogramma’s op te nemen. Cradle to Cradle gaat verder dan recycling: het gaat uit van het principe dat afval niet bestaat, omdat producten kunnen worden getransformeerd tot herbruikbare, planeetvriendelijke materialen.

Inspired by Cradle to Cradle bevat voorbeelden van de methode op alle leerniveaus: van een voorbeeldlespakket voor het primair onderwijs tot informatie over opdrachten voor studenten. In het boek staan enkele internationale voorbeelden van onderwijsprogramma’s, maar ook cases uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Ook voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de door Michael Braungart beroemd gemaakte theorie is Inspired by Cradle to Cradle een handig naslagwerkje met uitleg van de principes, filosofie en volgelingen. Het Amsterdam Fashion Institute geeft een inkijkje in de rol van duurzaamheid in zijn onderwijsaanbod. De modeopleiding kijkt niet alleen naar hergebruik, maar ook naar mens- en milieuvriendelijke productie. Het enthousiasme voor Cradle to Cradle is groot, want vanuit deze ontwerpmethode kan het modesysteem draaiende worden gehouden zonder schade aan de natuur. Kortom: ‘With C2C we can have our cake and eat it too’.

Inspired by Cradle to Cradle is in het Engels geschreven om inspiratie te bieden aan de landen om ons heen, die nu ook steeds meer op het gebied van Cradle to Cradle ondernemen. Het boek is een initiatief van onder andere de stichting Duurzaam Hoger Onderwijs, innovatiecentrum Hiteq en Diana den Held van Gevleugelde Woorden. Een digitaal exemplaar kan gratis gedownload of besteld worden via de website van Hiteq.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten