woensdag 25 mei 2011

Grootwinkelbedrijven in textielsector gaan voor MVO

De Nederlandse Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT) heeft zich in april 2011 aangesloten bij MVO Nederland, de organisatie die bedrijven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De vereniging wil met de overeenkomst benadrukken dat de textielbranche waarde hecht aan ‘de aard en herkomst van textielproducten en de arbeidsomstandigheden waaronder deze worden geproduceerd’.

Bij de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel zijn grote modeformules en postorderbedrijven aangesloten. De belangrijkste doelstellingen van de ondertekening van het partnermanifest van MVO Nederland is volgens de vereniging: ‘een transparantere textielsector en actief meewerken aan de verbetering van de sociale werkomstandigheden in de productielanden van textiel’.

Met het partnerschap van de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel krijgt maatschappelijk verantwoord ondernemen in de modebranche een nieuwe impuls. Bij MVO Nederland zijn inmiddels zo’n 1500 organisaties aangesloten, waarvan enkele tientallen in de mode-industrie. Naast de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel gaat het om grote spelers zoals CBW-Mitex (brancheorganisatie voor mode- en wonendetailhandel), Modint (de ondernemersorganisatie voor de modebranche) en Stichting KICI kledinginzameling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten