maandag 11 juli 2011

De zeven principes achter Wear nothing new

Jessi Arrington uit Brooklyn is een bijzonder mens. Ze gelooft niet in het kopen van nieuwe dingen en gaat dan ook gerust een week op pad met een lege koffer. Dat deed ze bijvoorbeeld toen ze naar Palm Springs reisde om een presentatie van ruim vijf minuten te houden voor TED. Op haar blog schrijft ze over deze ervaringen en geeft ze tips voor een kleurrijk leven met tweedehands kleding.

Inmiddels is de video van Arringtons presentatie verschenen op Ted.com en lezen talloze fashionista’s over de wondere wereld van tweedehands kleding. Arrington, een ontwerper die naar eigen zeggen geobsedeerd is met mode, vertelt op inspirerende en positieve wijze over de basisprincipes van vintage.

Denk niet dat mooie outfits veel geld kosten, want voor 50 dollar kan je er al waanzinnig uitzien, aldus Jessi Arrington. En raak niet emotioneel gehecht aan kledingstukken – doneer ze liever aan goede doelen en scoor zelf nieuwe tweedehandsjes.

De psychologie van vintage blijkt minstens zo belangrijk als de beschikbaarheid van unieke outfits. Als je goed in je vel zit, zie je er goed uit, benadrukt Arrington. Omarm je inner child, ontwikkel je eigen stijl en besef dat je van kleurige kleding simpelweg gelukkig kunt worden. En misschien wel de beste tip voor iedere fashionista: gold sequins go with everything.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten