maandag 4 juli 2011

Lonneke Engels showt groene mode voor The Green Fashion Competition

In 2011 vindt de tweede editie plaats van The Green Fashion Competion, de wedstrijd die deelnemers stimuleert om duurzame en catwalkwaardige mode te maken. De ambassadrice van de wedstrijd, het Nederlandse topmodel Lonneke Engel, opent op 16 juli 2011 tijdens de Amsterdam International Fashion Week officieel de tweede editie.

Speciaal voor The Green Fashion Competition heeft fotograaf Jouke Bos een reportage geschoten van Lonneke Engel in groene mode. Daarin draagt het model onder andere creaties van Elsien Gringhuis, die de eerste editie van de wedstrijd won.

De tweede editie van The Green Fashion Competition, die wordt georganiseerd door Amsterdam International Fashion Week en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, maakt voor het eerst onderscheid tussen twee soorten prijzen. De eerste categorie is bedoeld voor modeondernemers die al werkzaam zijn in de mode-industrie en die hun bedrijf naar een hoger plan willen tillen. Hen wacht een hoofdprijs van 25.000 euro. Jonge en startende modecreatieven die bezig zijn een onderneming op te zetten, maken kans op een prijs van 15.000 euro.

Voor alle deelnemers geldt dat zij vanaf 16 juli kunnen meedoen aan The Green Fashion Competition door drie outfits te ontwerpen en een businessplan te schrijven waarin zij uitleggen hoe hun ideeën bijdragen aan biodiversiteit. Ook het doel van de wedstrijd is onveranderd: die moet een verandering initiëren naar een duurzamere mode-industrie. Behalve geldprijzen voorziet The Green Fashion Competition de winnende ondernemers ook van workshops op het gebied van business en creatie, een platform tijdens de Amsterdam International Fashion Week en expertise van het netwerk van de modeweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten