maandag 18 juli 2011

Water is inspiratie voor vierde collectie Sage & Ivy

Sage & Ivy, het luxe modelabel van de Nederlandse ontwerpster Alexia van Engelen, presenteerde op 15 juli 2011 de vierde collectie. Over een onderwater gelegen catwalk showden de modellen een collectie die is geïnspireerd op de elegantie, vloeibaarheid, glans en transparantie van water. De zomercollectie voor 2012 bevat niet alleen veel blauw en wit, maar maakt ook zachte nude tinten, grijs en pastels.

Sage & Ivy (letterlijk: salie en klimop) is een ode aan de vrouw, vindt Alexia van Engelen. Toch zouden vrouwen nooit willen dat de luxe waarin zij zich het liefst hullen ten koste gaat van de aarde. Sage & Ivy maakt dan ook gebruik van ecostoffen die eerlijk worden verwerkt.

Voor de zomer van 2012 staat onder meer kleding van biologisch satijn op het programma. Leer en bont zal je nooit in de collectie van Sage & Ivy aantreffen, belooft Van Engelen. En een deel van de opbrengsten van iedere collectie wordt gedoneerd aan een goed doel.

In september 2011 maakt Sage & Ivy deel uit van de groep Nederlandse ontwerpers die zich presenteren in het Green Orange paviljoen tijdens Prêt-à-Porter Paris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten