vrijdag 22 juli 2011

Vacansoleil wielerploeg in groene mode

De wielerformatie van Vancansoleil die deelneemt aan de Tour de France, draagt duurzame kleding van het Nederlandse ecomerk DutchSpirit. De ploegleiders en negen renners dragen gedurende de Tour – buiten de koers – een speciale collectie van Dutch Spirit die in Almere is geproduceerd.

De outfit voor de wielerploeg bestaat uit een jeans, riem, shirt en colbertje. De jeans en het shirt kunnen na gebruik uit elkaar worden gehaald, zodat ze optimaal kunnen worden gerecycled. De riem is gemaakt van oude autobanden en de jasjes zijn ontwikkeld met de revolutionaire cradle to cradle-stof Returnity.

Dutch Spirit is sponsor van de Vacansoleil wielerploeg en wil op die manier het duurzame gedrag van de Nederlandse wielrenners stimuleren. De formele kleding die de renners naar de Tour meekrijgen is in elkaar gezet door leerlingen van het modeatelier van Campus4Talent in Almere. Bij Campus4Talent kunnen vmbo-, mbo- en hbo-schoolverlaters, inburgeraars en volwassenen zonder werk gedurende drie maanden parttime ervaring opdoen. Wat dat betreft is de Vacansoleil niet alleen milieutechnisch goed bezig, maar ook sociaal bewust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten