zondag 3 juli 2011

Mode ruilen en kopen op Amsterdam Duurzaam

De Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam, die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt, is altijd een feest voor groene fashionista’s. In juli 2011 was er extra veel reden om hebberig te worden, want de markt vond plaats tijdens het festival Amsterdam Duurzaam. En dat betekende: talloze kraampjes met kleding, schoenen, tassen, sieraden en kindermode én een heus duurzaam plein met pop up stores en informatiestands.

Het meest feestelijke deel van het Fashion & Lifestyle Plein was het kledingruilevenement van Ecofabs. Overtollige garderobestukken en miskopen konden daar ingeleverd worden, waarna naar hartelust gegraaid mocht worden in rekken waar anderen hun afdankertjes hadden gedropt.

Wie liever iets nieuws in huis haalt, kon terecht bij verkooppunten van talloze groene modewinkels. Extra leuk was de mogelijkheid om te neuzen in het aanbod van webwinkels die zich normaal gesproken alleen online presenteren. Denk aan handgemaakte sjaals van Piece of Mine Amsterdam en tassen van gerecyclede fiets- en autobinnenbanden (Nojram). Met watMooi, EigenZinnig en Charlie + Mary waren ook hippe groene modemerken goed vertegenwoordigd.

Ook voor kinderen waren er volop must-haves te vinden, zoals jurkjes uit Congo en t-shirts van Amerikaanse vintage. Het enige minpuntje? Niet alle aanwezige merken waren – door hun gebruik van bijvoorbeeld leer of katoen – duurzaam te noemen. Maar wie weet biedt Amsterdam Duurzaam deze bedrijven wel de inspiratie om zich te flink te vergroenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten