donderdag 21 juli 2011

Tweede collectie van OAT Shoes gelanceerd

Tijdens de Amsterdam International Fashion Week in juli 2011 stond het Nederlandse sneakermerk OAT Shoes in de spotlights. Bij de lancering van de tweede editie van The Green Fashion Competition presenteerden de makers van composteerbare schoenen de tweede collectie. Deze Limited Skin Collectie is gemaakt van biologisch afbreekbaar leder dat is ontwikkeld in samenwerking met Hulshoff Leer.

OAT Shoes won in januari 2011 de tweede prijs bij The Green Fashion Competition. De cradle to cradle schoenen vielen toen alleen al op vanwege de presentatie, waarbij een mannelijk en vrouwelijk model in weinig meer dan de witte sneakers op de catwalk verschenen. Sindsdien is het merk snel bekend geworden. Bij de webshop kwamen bestellingen binnen uit vijftien Europese landen en de schoenen liggen in de schappen van twaalf winkels in Duitsland, Belgiƫ, Spanje en Nederland.

Hoewel de nieuwe collectie van OAT Shoes gebaseerd is op herbruikbare materialen, is het gebruik van leer moeilijk duurzaam te noemen. Het leer is gemaakt van het restproduct uit de vleesindustrie uit Duitsland en Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten