maandag 25 juli 2011

Inditex kondigt groene koers aan

De nieuwe baas van Inditex, de onderneming achter modemerken zoals Zara, Berschki en Massimo Dutti, heeft aangekondigd meer aandacht te gaan schenken aan duurzaamheid. Tijdens een vergadering van aandeelhouders presenteerde Pablo Isla de duurzame strategie als de hoeksteen van alle bedrijfsactiviteiten. Hij somde recente groene initiatieven van het bedrijf op en maakte bekend dat Inditex zich aansluit bij het Better Cotton Initiative en The CEO Water Mandate.

Het Better Cotton Initiative zet zich in voor mens- en milieuvriendelijke katoenteelt. The CEO Water Mandate is opgericht om problemen die te maken hebben met wereldwijde waterschaarste te bestrijden en heeft tot doel om het juiste, duurzame gebruik van water te stimuleren.

Inditex wil ook de winkels van haar modemerken vergroenen. De winkels van Zara gelden tot nu toe als schoolvoorbeeld van dit beleid. In 2020 moeten alle winkels honderd procent eco efficiƫnt zijn, dat wil zeggen dat ze weinig water en energie verbruiken en een minimale hoeveelheid afval produceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten