donderdag 28 juli 2011

StoereLintjes voor duurzame modemerken

Karin Ruiter, Van Markoviec, Hiernamaals en Okimono behoren tot de trotse ontvangers van de StoereLintjes die de Arnhemse StoereVrouwen in juli 2011 uitdeelden aan een aantal duurzame modemerken. De lintjes zijn een beloning voor Arnhemse ondernemers die zich ingezet hebben voor een duurzame Arnhem Mode Biënnale.

Hoewel Arnhem een behoorlijk groene modestad is, is duurzaamheid tot nu toe nauwelijks een thema voor de Mode Biënnale in juni. Met uitzondering van een fair fashion show en een pop-up store besteedde de biënnale maar weinig aandacht aan duurzame initiatieven. De Arnhemse StoereVrouwen deelden toch nog veertien lintjes uit aan Arnhemse voorvechters van eco fashion.

Eerder dit jaar constateerde het koopleger van de StoereVrouwen tijdens een duurzaamheidscheck al dat het aanbod groene mode in Arnhemse winkels de afgelopen twee jaar niet is toegenomen of beter vindbaar is geworden. Bij Arnhem Coming Soon, Claudia Sträter en C&A werden positieve ontwikkelingen gesignaleerd. Maar een groot deel van de door StoereVrouwen ondervraagde winkeliers geeft aan dat duurzame stoffen vaak te duur zijn en dat ze geen overtuigende antwoorden krijgen van leveranciers over de arbeidsomstandigheden waaronder geproduceerd wordt.

De Arnhemse delegatie van StoereVrouwen denkt dat duurzame mode prominenter op de agenda gezet kan worden door mode-evenementen zoals de Arnhem Mode Biënnale. Op die manier kunnen het modeminnend publiek én winkeliers zich er beter van bewust worden dat groene kleding een must is. De StoereLintjes die in juli zijn uitgedeeld, dragen daar natuurlijk ook aan bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten