vrijdag 11 februari 2011

Boxbag die een leven lang meegaat

De nieuwe boxbag van Chatoui is ontworpen als een handige opbergzak voor babyspullen zoals luiers, spenen, flessen en speeltjes. Maar de tas van gerecyclede materialen kan ook goede diensten bewijzen aan de kapstok (voor het opbergen van wanten en sjaals) of in de badkamer. Wie een beetje creatief is, kan dus vele jaren vooruit met de DORA.

Boxbag DORA is een creatie van architect Moreen Oud van mc2. De tassen worden gemaakt door Chatoui, het Nederlandse bedrijf dat producten van gerecycled materiaal laat maken in sociale werkplaatsen. Tot nu toe bestond de collectie van Chatoui vooral uit tassen, sieraden en sjaals. De home collection, die al kleurige keukenschorten bevatte, is nu dus uitgebreid met een babyproduct.

Chatoui maakt oerhollandse spullen. De producten worden gemaakt van restanten afkomstig van kringloop- of inzamelingsbedrijven en uit donaties van bedrijven of particulieren uit Nederland. De gehele productie vindt plaats door werknemers van sociale arbeidsprojecten. Maar voor iedereen die zelf creatief aan de slag wil, zijn er ook patronen en materialen te koop waarmee je je eigen unieke must-haves maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten