woensdag 16 februari 2011

Wordt Hollywood een bontvrije stad?

Met bewoners zoals de Beckhams is Hollywood niet bepaald bontvrij. Toch is het bovengemiddelde aantal celebs in het hippe deel van Los Angeles niet de reden dat In Defence of Animals er een campagne tegen bont is begonnen.

In Defence of Animals en lokale actiegroepen hebben er bij bestuurders van West Hollywood op aangedrongen de verkoop van bont in het stadsdeel te verbieden. Ieder initiatief om de verkoop van bont te beperken of verbieden redt duizenden dierenlevens, aldus de dierenrechtenorganisatie.

West Hollywood staat bekend als progressief en diervriendelijk. In 1989 verbood de stad onder andere dierproeven voor cosmetica en in 2003 werd de verkoop van honden en katten uitgebannen. Door de campagne van In Defence of Animals te steunen, kan de stad de eerste fur-free city van de Verenigde Staten worden.

Jaarlijks worden er 50 miljoen dieren gedood voor hun bont, aldus In Defence of Animals. Uit onderzoek blijkt regelmatig dat bontkragen die als fake fur worden verkocht, in werkelijkheid van honden, katten of coyotes worden gemaakt. In december 2010 ondertekende president Obama een wet die kledingproducenten verplicht om de herkomst van hun bont op labels te vermelden. Het lijkt er dus op dat in de Verenigde Staten een hevige strijd bestaat tussen fashionista’s die dol zijn op bont en dierenrechtenorganisaties die fel tegen de huidige bonttrend protesteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten