woensdag 9 februari 2011

Hangt onze garderobe vol met ongebruikte kleding?

'Ik heb niets om aan te doen.' Het is een uitspraak die de gemiddelde man tot wanhoop drijft. Niet verwonderlijk, want vrouwen hebben nogal eens een overvloed aan kleding in de garderobe hangen. Uit recent Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw 22 kledingstukken in de kast heeft die ze nooit meer draagt maar ook niet weggooit.

Uit het onderzoek, dat online werd uitgevoerd onder 1000 Britse vrouwen, leidde QVC af dat er in Groot-Brittannië zo’n 500 miljoen ongedragen kledingstukken in garderobes hangen. Want niet alleen vrouwen, ook mannen hebben overvolle kledingkasten: uit het onderzoek van QVC komt naar voren dat een man gemiddeld 19 kledingstukken ongedragen in de kast laat hangen.

Het grootste deel van de ondervraagden uit het QVC onderzoek geeft aan dat impulsaankopen de boosdoener zijn van hun onderbenutte garderobe. Ook het kopen van kleding in te kleine maten – vanuit de hoop dat de must-haves na een dieet wel zullen passen – komt vaak voor.

Wat is dus de oplossing voor de weinig duurzame en overvolle kledingkasten? Volgens QVC kunnen opschonen van de kledingkast en beter opletten bij nieuwe aankopen al heel wat garderobeleed voorkomen. Ook vanuit duurzaamheidsoogpunt zijn dit helemaal geen slechte ideeën. Want wie afdankertjes doneert aan goede doelen of kringloopwinkels en vervolgens gaat consuminderen, is beslist een groene held.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten