dinsdag 15 mei 2012

Biologische vakantiekleding van H&M voor WateraidH&M for Water. Dat is de naam van de speciale duurzame modecollectie die H&M in juni 2012 lanceert. De kleding voor dames, heren en kinderen is gemaakt van duurzame stoffen (waaronder biokatoen) en steunt WaterAid. Deze organisatie helpt de bevolking in ontwikkelingslanden bij het beschibaar maken van schoon water en hygiënische sanitaire voorzieningen.

Volgens WaterAid sterven wereldwijd dagelijks 4000 kinderen door gebrek aan toegang tot schoon water en adequate sanitaire voorzieningen. Uit een recent rapport van WaterAid blijkt dat jaarlijks 2,5 miljoen levens gered kunnen worden als de watervoorzieningen in arme landen verbetert. Vooral kinderen onder de vijf jaar zijn kwetsbaar. WaterAid is actief in 27 landen en voert onder meer lobby’s in Washington om overheden te stimuleren daadkrachtig op te treden om de situatie in Afrika, Azië en Centraal Amerika te verbeteren.

Een kwart van de verkoopopbrengst van H&M for Water komt ten goede aan WaterAid. De collectie heeft geen goededoelenlook: de kleding, tassen, zonnebrillen, slippers en accessoires ademen de sfeer van een zorgeloze strandvakantie. Voor dames zijn er bijvoorbeeld jurken en rokken met palmprints, en tops met bloemendessins. Heren kunnen het strand op in shorts, shirts en teenslippers met wilde opdrukken. Er zijn ook nog onder meer strandtassen, bikini’s, oorbellen en bandana’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten