woensdag 2 mei 2012

Wat is een eco-model?


Lonneke Engel, Hannah Mermaid en Summer Rayne Oakes staan bekend als groene modellen. Maar betekent het om als eco warrior over de catwalks te lopen? Het Australische model Amanda Rootsey, die zichzelf een eco-model noemt, sprak zich daar onlangs over uit.

‘Being an eco-model means that I work as a fashion model, doing catwalk parades, photo shoots, etc., but the difference is that I work exclusively with eco-friendly companies who share my values’, zei ze in een interview met Ecofashionworld.com.

Aan werk heeft ze als groen model geen gebrek. Steeds meer consumenten stellen vragen over duurzaamheid, en de mode-industrie maakt positieve veranderingen door in hun bedrijfsvoering. Rootsey heeft naar eigen zeggen een uitgebreid netwerk opgebouwd van mensen en bedrijven die serieus bezig zijn met het minimaliseren van hun impact op de planeet.

Consumenten adviseert het fotomodel om bewust te winkelen. ‘We can live more responsibility by trying to live simply, consume less in general and ensure that we are supporting businesses that have ethical and environmentally friendly practices.’

Rootsey is pas recent een pleitbezorger van een groene levensstijl. In 2009 kreeg ze kanker, en gooide ze het roer in haar leven radicaal om. Ze verhuisde naar het platteland, werd veganist en minimaliseert haar energieverbruik. Samen met haar partner startte ze Vegan Era, een platform voor informatie over een veganistische, fair trade en milieuvriendelijke levensstijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten