zondag 6 mei 2012

Katja Schuurman krijgt eerste goudeerlijke armbandSantiago Ramirez, mijnbouwer uit Peru, overhandigt Katja Schuurman op 7 mei 2012 het eerste armbandje van goed goud in Nederland. Het gaat om een sieraad dat is voorzien van het Fairtrade Fairmined-keurmerk, het eerste certificeringinitiatief in de goudsector.

Solidaridad werkt al jarenlang aan een keurmerk voor goed goud: goud dat op een eerlijke, veilige en milieuvriendelijke manier is gewonnen. Het Fairtrade Fairmined-keurmerk is dan ook een primeur. Dankzij dit keurmerk weet de consument meteen dat bij de productie van het goud geen sprake is van milieuvervuiling, uitbuiting of onveilige werksituaties.

Bibi van der Velden ontwierp de eerste sieraden met het Fairtrade Fairmined-keurmerk. Eerder al was de ontwerpster verantwoordelijk voor het Goed Goud-armbandje, het sieraad waarmee consumenten de campagne Op weg naar goed goud kunnen steunen. De goudeerlijke sieraden worden verkocht bij onder meer juwelier Steltman.

Solidaridad bestrijdt sinds 1969 armoede in ontwikkelingslanden door aan duurzame en eerlijke handel te werken in de productie van onder meer koffie, thee, cacao, fruit en katoen. Solidaridad zet zich niet alleen in voor mooie sieraden, maar ook voor duurzaam denim. De ngo stond aan de wieg van jeanslabel Kuyichi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten