zondag 15 augustus 2010

Bloeddiamanten op t-shirt

De rechtszaak tegen de Liberiaanse ex-president Charles Taylor is nog niet ten einde, of er is al een t-shirt over verschenen. Aanleiding voor dit stukje actiemode is natuurlijk de controverse rond de bloeddiamanten die Naomi Campbell van de dictator zou hebben gekregen. De Amerikaanse ontwerper Christopher Lee Sauvé lanceerde onlangs een t-shirt met de tekst Diamonds are forever en een afbeelding van Naomi Campbell.

Christopher Lee Sauvé is bekend als een t-shirtmaker die de pijlen richt op de insiders in de modeindustrie. Hij werd vooral bekend met zijn t-shirt 'Save Anna', waarop de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue staat afgebeeld.

De t-shirts van Christopher Lee Sauvé, die online te bestellen zijn, worden in kleine oplagen gemaakt. Je kunt ook een t-shirt customizen: dan kies je simpelweg een print, en die wordt op een American Apparel shirt gedrukt en bij je afgeleverd.

Christopher Lee Sauvé laat zich naar eigen zeggen het liefst inspireren door de modeindustrie. Onlangs ontketende hij in de Verenigde Staten nog een klein schandaal met een t-shirt waarop hij de draak steekt met Terry Richardson, een modefotograaf die verdacht wordt van seks met minderjarigen. Aangezien de huidige modewereld volop sweatshops, milieubelastende stofbewerking en dieronvriendelijke wolproductie kent, lijkt er inspiratie genoeg voor een serie t-shirts met opdrukken over schone, eerlijke kleding. Ik houd de webshop van CSL nauwlettend in de gaten…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten