zaterdag 28 augustus 2010

Nederlandse Kledingbank bestaat vijf jaar

De Kledingbank Limburg viert dit jaar het vijfjarige lustrum. Deze kledingvariant van de Voedselbank was de eerste in Nederland. Inmiddels zijn er in zo’n vijftien andere steden organisaties waar mensen in financiĆ«le problemen kleding, ondergoed, schoenen, jassen of sportkleding kunnen krijgen.

Dat er behoefte bestaat aan deze dienstverlening blijkt wel uit het werk van de Limburgse Kledingbank. In 2009 werden daar zo’n 4500 mensen geholpen. De organisatie steunt op de inzet van vrijwilligers: arbeidskrachten die de kleding sorteren en verdelen, en burgers en bedrijven die textiel doneren.

Onder invloed van de recessie zou de Kledingbank het wel eens moeilijk kunnen krijgen. De vraag naar gratis outfits zal waarschijnlijk toenemen, terwijl er door Nederlanders die steeds meer op de centen letten minder kleding wordt gedoneerd. Met dat dilemma hebben ook de Voedselbanken te maken. Dat de Kledingbank in Limburg al een tekort signaleert aan kinderkleding, ondergoed en sokken, voorspelt het ergste...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten