donderdag 12 augustus 2010

Goededoelenschoen valt in de prijzen

De hoofdprijs kunnen ze niet meer winnen, maar de eervolle vermelding neemt niemand ze meer af. De goededoelenschoen van !SYOU heeft een speciale vermelding gekregen van de jury van de prestigieuze Toon van Tuijl Designprijs.

De jury van de Toon van Tuijl Designprijs, die op 23 oktober wordt uitgereikt bij de start van de Dutch Design Week in Eindhoven, beoordeelde vijftig projecten op design en maatschappelijke impact. Een palmhouten mand, een wegwerpservies van boombladeren en door Chinese boerinnen gehaakt speelgoed (van respectievelijk Piet Hein Eek, Hampi en Anne-Claire Petit) maken kans op de hoofdprijs. De co-created sneaker van !SYOU krijgt in ieder geval een speciale vermelding.

De sneakers van !SYOU zijn gemaakt van onder andere biokatoen en gerecyclede plastic zakjes. Dat is al behoorlijk duurzaam, maar de schoenen zijn ook nog eens bijzonder fair trade. De sneakers zijn tot stand gekomen met behulp van lokale talenten die het team van !SYOU aantrof in het West-Afrikaanse land Burkina Faso: zij bedachten de schoen, fotografeerden de collectie en schreven er een blog over.

De sneakers van !SYOU, die in dames- en herenvarianten beschikbaar zijn, worden gemaakt in Portugal en zijn op dit moment alleen in Nederland te koop. Een deel van de verkoopopbrengsten wordt via Butterfly Works teruggeïnvesteerd in Burkina Faso. Voor nog geen 150 euro heb je de eerste co-created sneaker ter wereld al in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten