zaterdag 7 augustus 2010

Ultieme little black dress is groen

We kennen kledingruilparty’s en draaien onze hand niet om voor het pimpen van tweedehandjes. Maar over duurzaam verantwoorde verkleedpartijtjes heb ik nog niemand in Nederland gehoord.

In New York organiseerde vintage shop Cobblestones onlangs een verkleedwedstrijd voor fashionista’s. De opdracht: combineer een little black dress met de beste tweedehands accessoires tot een ultrahippe outfit.

De wedstrijd was zeker groen te noemen. Natuurlijk zijn vintage accessoires een duurzame investering in de garderobe. Maar extra bijzonder was het basisstuk dat alle deelnemers aan de verkleedwedstrijd aan het lijf hadden. Dat was namelijk de little black dress waarin Sheena Matheiken een jaar lang gekleed ging in het kader van The Uniform Project. De ontwerpster van de goededoelenjurk – waarmee Sheena aandacht vroeg voor arme kinderen in India – is de modegoeroe Eliza Starbuck, die bekend staat om haar betrokkenheid bij sustainable & slow fashion.

Het duurzame zwarte jurkje van Eliza Starbuck is nu ook online te koop. Goedkoop is het niet, maar dan heb je wel een groene little black dress waar je lange tijd alle kanten mee op kunt.

1 opmerking:

  1. Goede actie van Cobblestones :) Bij het doorklikken naar foto's zag ik de meest geweldige combinaties. Zet me aan het denken!

    BeantwoordenVerwijderen