dinsdag 17 augustus 2010

Vintage met mos

Wat krijg je als je een klokkenmakersflesje vult met wat houtskool en mos? Een ultraduurzaam sieraad! De Amerikaanse Erica Weiner, die bekend staat om haar vintage jewelry, bedacht het. De glazen buisjes zijn afgesloten met een kurkje, voorzien van een etiket en bevestigd aan een tweedehands koperen ketting.

De zogenoemde terrarium necklace is verkrijgbaar met drie verschillende soorten mos. Het is wel de bedoeling dat de drager het plantje in leven houdt: regelmatig luchten en een drupje water sprenkelen dus. Fashionista’s zonder groene vingers hoeven niet te wanhopen, want de mos is natuurlijk vervangbaar. Met een pincet plaats je gewoon een nieuw stukje mos in je sieraad.

Het is makkelijk om lacherig te doen over de gerecyclede sieraden van Erica Weiner. Wie zit er te wachten op een ketting met een stukje meteoriet uit ArgentiniĆ«, of met ‘magische’ kristallen? Maar de vintage collectie van de Amerikaanse creatieveling, die sinds 2005 sieraden verkoopt, is in Amerika een enorm succes. En een beetje gekkigheid is in de doodserieuze wereld van duurzaamheid toch mooi meegenomen?

1 opmerking: