zondag 1 augustus 2010

Bas Kosters voor het goede doel

Claes Iversen is een goededoelenheld. Met zijn werk voor The Red Rail en Mode met een missie geeft de van oorsprong Deense ontwerper Nederlandse mode een socialer gezicht. Want de creaties die hij voor deze organisaties ontwerpt, komen ten goede aan respectievelijk bloedbanken en de dagbesteding van vrouwen met psychiatrische of verslavingsproblemen.

Het lijkt er nu op dat Iversen een serieuze concurrent heeft. De ontwerper die lang bekend stond als het enfant terrible van de Nederlandse mode, Bas Kosters, heeft zich namelijk ingezet voor Dutchypuppy. Tijdens de Modefabriek in juli toverde hij zeven paar schoenen van het jonge Nederlandse schoenenlabel Rehab om tot one of a kind kunstwerkjes. Een veiling leverde in totaal 2500 euro op, die wordt geschonken aan Dutchypuppy, een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd inzet voor het welzijn van (zwerf)honden.

Eerder dit jaar ontwierp Bas Kosters al een tas voor Hippas.nl, waarvan de opbrengsten worden geschonken aan een goed doel. De shoppers, waarvan er maar honderd zijn gemaakt, kosten honderd euro en zijn exclusief te koop via Hippas.nl.

Het allermooiste is misschien nog wel dat Kosters in een groot deel van zijn reguliere collecties gebruik maakt van tweedehands kleding en vintage materialen. Daarmee maakt hij de Nederlandse mode niet alleen socialer maar ook nog eens groener.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten