zondag 18 juli 2010

Gratis mode voor bloeddonoren

Over drie jaar zou er wel eens een tekort aan bloeddonoren kunnen zijn. Om nieuwe donoren te ronselen, wordt binnenkort een speciale collectie kleding verkocht. De items van The Red Rail kan je niet met geld kopen, maar wel met bloed.

Achttien veelbelovende modeontwerpers, onder wie Ellen Benders en Mirte Engelhard, hebben onder leiding van couturier Claes Iversen een serie kledingstukken ontworpen. Nieuwe bloeddonoren kunnen via de website van The Red Rail aangeven welk kledingstuk zij in ruil voor hun goede daad willen ontvangen. In januari worden de winnaars en winnaressen gekozen. Natuurlijk is niet voor iedere bloeddonor een kledingstuk beschikbaar.

Het verloten van kleding voor het werven van bloeddonoren kan gezien worden als een nieuwe fase in de ontwikkeling van een maatschappelijk bewuste mode-industrie. Claes Iversen draagt daar zeker zijn steentje aan bij: eerder verleende de Deense ontwerper al zijn medewerking aan Ami-e-toi, een project van Mode met een Missie waarbij kwetsbare vrouwen in speciale ateliers kleding leren maken. Via The Red Rail kunnen consumenten dit soort lovenswaardige ontwerpers een steuntje in de rug geven. En de bloedbank wordt er ook nog beter van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten