vrijdag 23 juli 2010

Brandnetels prikkelen tot innovatie

Brandnetels zijn hot. Niet in de thee, maar in de kledingindustrie. Brennels timmert al jarenlang aan de weg met een duurzame modecollectie van de prikkende planten. Een echte doorbraak lijkt nu nabij.

Het Nederlandse bedrijf Brennels, dat bij de gemiddelde Nederland vooral bekend is vanwege oprichter Bob Crebas (de man die miljonair werd met de verkoop van Marktplaats.nl), is wereldwijd de enige producent van kleding van brandnetels. In de onvolprezen plattelandsglossy Streek verscheen onlangs een reportage over Brennels, waaruit weer eens blijkt hoeveel hobbels zo’n pionier te nemen heeft. Verwerkingsmachines, opslagruimten en spinnerijen voor brandnetels waren in Nederland niet voorhanden. Daarom wordt bijvoorbeeld uitgeweken naar Italië en Frankrijk voor het maken van stof.

Dat er nu toch schot in de zaak lijkt te zitten, heeft te maken met de lancering van de G-Star RAW Nettle. Deze minicollectie voor heren, die in het voorjaar van 2011 in de winkels moet liggen, is gemaakt van een mix van biologisch katoen en brandnetel. En natuurlijk zijn die brandnetels afkomstig van de Brennelsplantage in de Noordoostpolder.

Fashionista’s die wel eens een broek van brandnetels willen voelen (het prikt écht niet) kunnen voorlopig niet bij G-Star terecht. Maar voor hen is er natuurlijk altijd de collectie van Brennels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten