zaterdag 24 juli 2010

Wit is groen!

Duurzaamheid is zelden zo simpel als in het universum van Paint the Globe. Wil je bijdragen aan energiebesparing? Vergeet 10:10! Schilder gewoon het dak van je huis wit (of een andere ‘koele’ kleur). Volgens de initiatiefnemers van Paint the Globe kan een wit dak namelijk helpen zonnestralen te weerkaatsen, waardoor het huis minder warm wordt en het gebruik van airconditioning een tandje lager kan. Zeker in een land als Amerika, waar de airco alomtegenwoordig is, zou dit een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Paint the Globe heeft becijferd dat de kostenreductie voor de VS zou neerkomen op een miljard dollar per jaar.

Wat heeft dit met mode te maken? Van alles, want modemerken tonen zich natuurlijk steeds meer energie- en milieubewust. Zo heeft het trendy Californische label Fred Segal vorige maand het Paint the Globe Project gestart. In samenwerking met Akomplice Clothing brengt Fred Segal een limited edition t-shirt uit, waarbij je ook nog eens een heuse verfkwast cadeau krijgt. Tien procent van de opbrengsten komen ten goede aan projecten om de wereld wit te verven.

Het zal geen verrassing zijn dat het t-shirt, dat binnenkort op alle continenten te koop is, helemaal wit is. Of de daken van de winkels in Hollywood en Santa Monica ook al een koelkleurtje hebben, is nog onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten