zondag 22 augustus 2010

Een ongeluk komt nooit alleen in Pakistan

De overstromingen in Pakistan verwoesten niet alleen de huizen, gezinnen en levens van de inwoners, maar bedreigen ook de plaatselijke katoenindustrie. Het wassende water heeft grote delen van de katoenplantages vernietigd. Daarmee dreigt de ramp ook desastreuze langetermijn effecten te hebben voor de toch al arme bevolking.

Pakistan is een van de grootste katoenproducenten ter wereld. De textiel is verantwoordelijk voor zestig procent van de export van het land. De recente overstromingen hebben onder andere de provincie Punjab getroffen, waar katoen een van de belangrijkste landbouwproducten is. Als straks blijkt dat het water de katoenvelden heeft beschadigd, zou de katoenproductie voor lange tijd beperkt kunnen blijven – met alle gevolgen van dien voor de werkgelegenheid en inkomsten van de bevolking.

De All Pakistan Textile Mills Association heeft de overheid gevraagd om ervoor te zorgen dat de Europese Unie en de Verenigde Staten de handelsbeperkingen tegen het land opheffen. Dat zou de schade die de watersnood heeft aangericht misschien wat kunnen verzachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten