woensdag 25 augustus 2010

Verder kijken dan de dierenriem

Je hoeft geen fanatieke veganist te zijn om te smachten naar een alternatief voor de leren ceintuur. Want riemen zijn ideale accessoires om een outfit mee te pimpen. En als je je dan toch te buiten gaat aan nieuwe aankopen, dan kunnen die maar beter ecologisch verantwoord en diervriendelijk zijn, toch?

Het fijne is dat er volop diervrije riemen te koop zijn, die qua design & fashion absoluut niet onder doen voor de klassieke leren ceintuurs van bijvoorbeeld Louis Vuitton, Tod’s of Burberry. Milieuvriendelijke en fair trade designer bags mogen dan steeds meer ingeburgerd raken, op broekriemengebied valt er ook genoeg te beleven.

Voor liefhebbers van de ultrasmalle riem is de Elvis & Kresse Skinny Stitch dé must-have. Als daarvan niet alleen bruine, maar ook zwarte en blauwe te koop waren, zou ik vast nooit meer naar een riem op zoek hoeven. En het is prettig om te weten dat de helft van de opbrengsten van alle producten van E&KO, die gemaakt worden van afgekeurde brandweerslangen, worden gedoneerd aan de Britse Fire Fighters Charity.

Wie anno 2010 de broekriem graag retro houdt, kan terecht bij Element, die de klassieke katoenen riem in verschillende frisse kleuren op de markt brengt. Dat zijn, net als de simpele ceintuurs van Ethical Wares (die nog geen vijftien euro kosten), nog budgetvriendelijke opties ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten