woensdag 15 juni 2011

African chic van Bokkies

Het nieuwe accessoiremerk Bokkies brengt Afrikaanse ambachtelijkheid en stijl naar Nederland. De tassen, laarzen en riemen worden in Afrika ontworpen door Ellen Fortmann-Biesheuvel en met de hand gemaakt in lokale ateliers.

Bokkies worden gemaakt van kwaliteitsmaterialen zoals koeienhuid en springbokleder. Er zijn langharige en kortharige varianten. De laarzen zijn toegerust op Hollandse winters: met rubberen zolen en een binnenvoering van schapenwol blijven de voeten droog en warm. Zowel de laarzen als de tassen en riemen zijn verkrijgbaar in natuurlijke tinten zoals bruin en nude, maar ook in prints van bijvoorbeeld zebra, struisvogel en luipaard.

Voor dierenliefhebbers zijn Bokkies waarschijnlijk geen aanwinst. De korte laarsjes met langharige dierenhuiden doen verdacht veel denken aan de poten van een bok of koe. Wat dat betreft geven Bokkies een heel andere kijk op het Afrikaanse continent dan de verantwoorde slippers van Plakkies. Die worden gemaakt van gerecycled rubber en bieden via KidsRights hulp aan kansarmen in Zuid-Afrika.

1 opmerking:

  1. Bokkies gebruikt alleen huiden van dieren die voor de voedsel industrie gebruikt worden en dieren die geschoten worden om het evenwicht in de natuur te herstellen.
    Vanaf nu ook te koop in Nederland via www.marloez.nl

    BeantwoordenVerwijderen