dinsdag 21 juni 2011

November 2011: Versace voor H&M

Donatella Versace, creatief directeur van Versace, ontwerpt voor het najaar van 2011 een collectie damesmode, herenkleding en interieurartikelen voor H&M. De collectie, die door H&M wordt omschreven als iconisch, is vanaf 17 november 2011 verkrijgbaar.

Met de damescollectie voor H&M blikt Versace terug op het erfgoed van het modemerk met veel jurken, hoge hakken, leer, prints en kleur. ‘De collectie voor H&M is alles waar Versace voor staat – flamboyant en glamourous’, aldus H&M in het persbericht over de samenwerking, waarmee Versace in het voetspoor treedt van onder meer Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Jimmy Choo en Lanvin.

Dat er legendarische ontwerpen van Versace voor spotprijsjes bij de H&M komen te hangen, is goed nieuws voor fashionista’s en merkverslaafden. Vanuit duurzaamheidsperspectief is het jammer dat H&M niet met een groenere ontwerper in zee is gegaan. De collectie van Versace voor H&M staat bol van leer en zijde, wat natuurlijk niet bepaald duurzame materialen zijn. En de sieraden die Versace voor heren heeft bedacht, zouden wel eens kunnen uitpakken als fast fashion met een hoog wegwerpgehalte.

Tot nu toe is alleen de collectie die Stella McCartney in 2005 voor H&M verantwoord te noemen. Hopelijk komt daar volgend jaar dan eens verandering in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten